Kill the Kong – Colossus

Med en dos adrenalin och en dos aggressivitet börjar Kill the Kong sin klättring upp för Empire State Building. Med ett nytt kontrakt med skivbolaget Gain som ägs av Sony Music i ryggen släpper Kill the Kong sin andra platta. Detta redan 1,5 år efter den självbetitlade debuten. Kreativiteten är det inget fel på och det gäller att smida medan järnet är varmt!

Albumet Colossus bjuder på en hejdundrande åktur. Tempot i låtarna är högt och den första singeln Juggernaut (Wolfpack) ligger som spår nummer två och slår an tonen för resten av plattan. Musiken är tung, aggressiv och melodiös. Det är omöjligt att inte dras med i intensiteten.

Bäst blir det i spåret The Antagonist, som är den tredje singeln från skivan. Där får man gå en dans med djävulen. Detta är i mitt tycke flaggskeppet på plattan. En riktigt tung och go låt! Kolla även in videon som också är grym. Direkt efter kommer låten Close to the Bone som har det snyggaste partiet i slutet av låten där det sjungs utan spelande instrument. Jag kom på mig själv att viska fram ”you fake fucking piece of shit” på bussen in till jobbet. Jag ignorerade blicken från personen i sätet jämte mig.

Albumet innehåller 10 låtar varav nästan alla klockar in runt tre minuter. Jag som gillar albumet tycker att det är lite för korta låtar ibland. Annars finns det egentligen inget att klaga på. Colossus når inte upp till maxpoäng på grund av detta, men väldigt nära. Nu blir man än mer pepp på att se dem framföra nytt material live! Spelar de någonstans i närheten så missa dem inte! Senast och än så länge den enda gången jag sett dem live gav de energiska 110%. Jag hade svårt att komma ner i varv efter spelningen.

Framtiden för Kill the Kong ser ljus ut. Colossus får betyget 4 headbangers av 5 möjliga.

Håll utkik! Albumet släpps 24 nov på cd, vinyl och digitalt. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s