Möte med Tyranex

Vi börjar med att gratulera till en bra spelning och ger ett plus för att de har en boost som höjer gitarrsolona. Sedan kryper Citizen Rock in tillsammans med den hårdaste bokningen Tyranex in i det lilla rummet bakom scen för ett litet snack efter deras grymma spelning på Huskvarna Metal Fest.

Det är också här den första ölen knäcks för bandmedlemmarna. Oftast är det totalt nyktert när de spelar. Linnéa minns tillbaka till ett gig i Karlstad för länge sedan då hon drack innan spelningen. Den spelningen är hon inte nöjd med och därefter bestämde hon sig för att nyktert är bäst. Det blir onekligen lite klumpigare att spela i onykter tillstånd då det är många små detaljer som ska sitta.

FXT20155-Enhanced

Det märks att de övriga bandmedlemmarna är vana vid att det är Linnéa som tar ton. Det är oftast hon som svarar, men de övriga flikar in lite då och då. Kvällens gig tycker de kändes riktigt bra. Lite fel blir det ibland, men det var inget som de tror märktes. Linnéa säger att hjärnan hela tiden arbetar när man är på scen. Det är fullt ös i 40-50 minuter utan att slappna av. Det ger mycket adrenalin och kroppen lever på energin. Därför känns det lite utmattat efter konserten. Idag kändes det kontrollerat och väldigt kul att det var mycket folk som kom och kollade. Extra kul att det kom igång en mochpit under spelningen. Det är så himla olika hur folk reagerar. Det har funnits några gig där publiken bara står och diggar. Ibland kan det vara svårt att veta om de faktiskt tycker Tyranex är bra. Då är det är roligare när det blir röj i publiken, vilket det blev ikväll. Då taggar man till lite extra!

FXT20107-Enhanced

Eftersom det är två separata byggnader i årets Metal Fest är det uppskattat av Tyranex att så många faktiskt kom till spelningen. De säljs ingen öl där scenen är och man hör ju inte när bandet börjar, utan man måste själv ha koll på tiden.

Linnéa tycker inte det är så svårt att spela gitarr och sjunga samtidigt. Hon tycker det blivit lättare för varje år när hon sätter ihop musiken och rytmen med texten. Hon synkar ihop texten med tonen på gitarren. Men i början var det givetvis lite knepigare. Linnéa har dock aldrig sett sig själv som en sångerska, utan främst som gitarrist. Tyranex hade en annan sångerska det första året. När hon sedan hoppade av bandet och de letade efter en sångare sjöng Linnéa i replokalen bara för att någon skulle sjunga. Men sedan blev det så att Linnéa fortsatte att sjunga. Tyranex har sedan präglats utefter hur Linnéa sjunger. Nu har de sedan länge slutat fundera på att ta in någon annan.

FXT20165-Enhanced

Tyranex hinner tyvärr inte med att se så mycket av de andra banden ikväll. För när man ska spela själv är det mycket annat som ska ske. Bland annat lasta av, äta, byta om, komma i form och värma upp. Trummisen Pontus lyckades dock slita sig en kort stund och hann se några låtar av Hällas, vilket vi på Citizen Rock missade. Linnéa stod vid merchen då Hällas hade spelat klart och det kom mycket folk som ville köpa av dem. Så de måste gjort bra ifrån sig. Tyranex har tyvärr inte med merch i den utsträckning de velat för den sålde för bra i Hamburg för två veckor sedan. Synd för fansen, men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen om man råkar bli utan.

På fråga om det kommer en ny platta snart säger de att en ny platta alltid är på g. Det är inget stundande, men det är alltid en tidsfråga när en ny kommer ut. Men den nya singeln Dungeons som nyss släppts är inspelad samtidigt som senaste plattan Death Roll. En ny singel, Distracted, planeras att släppas inom kort. Så håll utkik! De båda singlarna har legat och lurat ett tag och inväntat rätt tillfällen att släppas. Tanken var att egentligen trycka upp de två singlarna på en vinyl 7″. Men det blev himla dyrt och för att inte ta för mycket betalt för vinylen blev släppet digitalt istället, vilket kändes rätt för bandet. Annars är det inget spikat. Det finns ett par låtar färdiga till en ny platta och ett skal av 5-7 låtar finns. Men de behöver bearbetas lite till innan det blir klart. Det är oftast Linnéa som tar med sig ett riff och sedan bygger bandet ihop låtarna tillsammans. Men en del är också skrivna hemma hos Linnéa. De vill inte släppa något som inte känns rätt och bra.

FXT20135-Enhanced

Tyranex medlemmar ligger inte på latsidan då de även spelar i andra band. Linnéa lirar gitarr även i det smått kultförklarade thrashbandet Ice Age och om det skulle krocka är det först till kvarn som gäller. Linnéa ser inga problem för än så länge har banden inte krockat. Pontus spelar dödsmetall i bandet Inisans som förra året gav ut sin första fullängdare. Majsan ska strax ut i Europa med Thundermother i två och en halv vecka som hon ser fram emot och gitarristen för kvällen Nicklas Ingelman lirar även med speed metal bandet Armory.

Ett band som Tyranex gärna skulle vilja ha med sig på en turné är det ganska okända litauiska bandet Phrenetix. Linnéa är helt såld på bandet och tycker det vore sjukt kul att lira med dem. Det är ett thrashband som Linnéa rekommenderar starkt. Annars har Linnéa fått stor inspiration från Kreators frontman Mille Petrozza. Hon ville gärna ha samma sångstil som honom i början, men inget är bättre än originalet, så den stilen har hon skippat.

FXT20174-Enhanced

Men vad står namnet Tyranex för egentligen? Det står inte för något alls förklarar Linnéa. Namnet hittade den förra sångerskan på. Kanske tänkte hon på något speciellt eller bara tyckte det var ett coolt namn.

Vi tackar trevliga Tyranex för att ni tog er tid. Håll fanan högt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s