Sator trio på Popcorner

Sator! Ett klassiskt band som fick äran att omnämnas i Tv-klassikern Nile City 105,6. Sator är bandet som fanns i periferin under min uppväxt. Jag ägde aldrig någon platta, men jag vet att grammisvinnande plattan Headquake rullade på några fester emellanåt. När jag nu inför detta lyssnar in mig förvånas jag över att jag känner igen förvånansvärt många låtar ändå. På spelningen ikväll får Citizen Rock hjälp av gästskribenten Jennianne. För henne var det annorlunda då hon redan 1989 såg Sator på Hultsfredsfestivalen, och det har ju hänt en del sedan dess.

Nu är det dags för tre av dem, Chips, Kent och Heikki, att bära upp Sators låtskatt unplugged. Innan dess värmer Lejonkungen och leoparderna upp publiken i den fullsatta källaren som utgör Popcorner. Det känns lite konstigt att sitta, men ändå väldigt skönt. Det råder inget tvivel om vilken som är lejonkungen i bandet då alla utom kungen bär halvsnygga skjortor i leopardmönster. De bjuder på ett skönt gung och trots att man inte kan en enda låt märker jag att man sitter och diggar med.

_MG_1458.JPG

Sator trio bjuder på en countrydoftande spelning med inslag av rock. Efter mer än 30 år som Sator märks det att de är ett sammansvetsat gäng med glimten i ögat. De har ett roligt mellansnack men med ett litet sting av åldersnoja. De ser dåligt, är oroliga för att glömma text och de driver med varandra på scen. Det märks att de har roligt!

Chips och Kent turas om att sjunga och Sators låtar blandas med en hel del covers. Bland annat en riktigt stark version av Eddie Noacks Psycho och som alltid This Is My Life av Gasolin’. Kent har en grym röst som passar utmärkt.

_MG_1544

Även basisten Heikki fick äran att sjunga på covern I Will Stay , vilket även filmades (klicka på länken så kommer du till klippet). Heikki hinkar också öl som en tvättäkta finne och vi förundras över att Heikki klarar av att inte trilla av barstolen. Inte för att han var full, men han gillar att röra på sig. För han är spelevinkern i trion. I slutet av konserten ger han sig ut i lokalen och hoppar upp på bordet för att lira några toner nersjunken på knä som den rockstjärna han är.

Vi blev positivt överraskade av hur bra Sators låtar håller i ett avskalat format. Det ger en helt annorlunda dimension till låtarna. Bäst respons blir det givetvis av de båda hitsen I Wanna Go Home och I’d Rather Drink Than Talk (klicka för att se video), där den senare blir den bästa låten för kvällen. De har spelat flertalet gånger i Alvesta och vi hoppas att detta inte var den sista.

_MG_1539

Vi tackar Popcorner som lyckats boka dessa grymma band.

Citizen rock

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s